Zolen wandelschoenen vervangen

zolen wandelschoenen vervangen

Wanneer je veel wandelt en goed gebruik maakt van jouw schoenen, is het verstandig om de zolen na een tijdje te vervangen. Wellicht vraag je jezelf nu af, waarom? Lees snel verder voor meer informatie over het verzolen van jouw wandelschoenen.

Slijtage van je zool

Je kent het vast wel, je fijne vertrouwde schoenen hebben al vele kilometers erop zitten en dat begin je te merken. De zolen van de schoen gaan slijten en er kunnen scheuren ontstaan. Hierdoor neemt de demping van de zool af en zul je uiteindelijk minder steun ervaren van je schoen. Je kunt er voor kiezen om nieuwe schoenen te kopen maar verzolen van jouw wandelschoenen is ook een hele goede optie. De zolen krijgen namelijk het meeste te verduren tijdens de wandeltochten. Wanneer de rest van de schoen nog in goede conditie is en lekker zit is het niet nodig om een geheel nieuw paar aan te schaffen!

Maar hoe kan het nou dat zolen van goede kwaliteit toch slijten? Dat heeft te maken met verschillende factoren. Hoe vaak je gebruik maakt van de schoenen is natuurlijk een grote factor. Maar zelfs wanneer je schoenen niet vaak gebruikt, kan de kwaliteit van de zool achteruit gaan. De lijmlaag kan dan namelijk uitdrogen waardoor de zool in zijn geheel los kan laten. Laat je schoenen dus zeker niet staan en ga er lekker op uit! De ondergrond waarop je wandelt speelt ook een grote rol. Harde ondergronden zoals asfalt of ondergrond van stenen en kiezels maken dat de zool eerder slijt dan wanneer je loopt op zachte paden.
De weersomstandigheden waarin je wandelt kunnen ook zorgen voor snellere slijtage. Zo is regen en modder een echte boosdoener.

Wanneer zijn mijn zolen aan vervanging toe?

Wanneer het profiel van de buitenzolen minder diep is geworden, er scheuren zijn ontstaan of er stukjes afvallen dan zijn de zolen aan vervanging toe. Kijk voor je je zool laat vervangen wel goed naar de rest van je schoen. Voelt de binnenzool nog goed? Is het buitenwerk nog in een goede staat? Is het antwoord op deze vragen nee, dan is het wellicht verstandiger om te investeren in een paar nieuwe schoenen. Laat dus altijd een goede schoenmaker even checken of het de investering waard is!

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat niet alle merken en type schoenen geschikt zijn voor verzolen. Het kan tevens ook qua prijs verschillen welk type schoen u heeft. Schakel hiervoor altijd een professional in.

Voordelen schoenen verzolen

Het grote voordeel van het verzolen van je schoenen is de prijs. Het is zeker niet goedkoop maar je bent nog altijd voordeliger uit dan wanneer je gloednieuwe schoenen aanschaft. Daarnaast moet je nieuwe schoenen altijd nog inlopen en wanneer je jouw eigen schoenen een opknapbeurt geeft heb je dit probleem niet! Een schoen die geheel is ingelopen en voor jou lekker zit met een gloednieuwe zool, wat wil je nog meer?

Wil jij meer informatie over het verzolen van jouw schoenen? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee en ook de schoen verzolen prijs kunnen we bespreken.

×