Trend: Chunky Sneakers

Over trends gesproken… Of je er nou van houdt of niet chunky sneakers met de typerende dikke zool zijn anno 2019 niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Per tijdmachine maakte deze Dad sneaker, zoals we hem ook kennen, een comeback uit de jaren ‘90. Balenciaga startte de trend in 2017 en niet heel lang daarna volgden ook andere merken zoals Fila, New Balance en Adidas Yeezy. 

Dad Sneaker

De Dad sneaker dankt zijn naam aan de sneakers die je vader droeg in de jaren ’90. Super praktisch, maar niet heel chique. Dat ze nu weer terug zijn van weggeweest is dan ook best een bijzondere ontwikkeling. Want, nog niet zo lang geleden kozen we massaal voor slankere sneakermodellen zoals bijvoorbeeld Adidas Stan Smiths! Enfin, hoe meer we ze zien, hoe leuker we ze gaan vinden! 

Chunky musthaves  

De zool is een groot gedeelte van deze sneaker. Heel hip natuurlijk, maar dat betekent ook dat als deze vies wordt, je hele sneakers er smoezelig uit gaan zien. En dat willen we natuurlijk niet! Collonil startte haar Carbon LAB verzorgingslijn, wat ons betreft dan ook op het perfecte moment. In deze sneaker-verzorgingslijn zit een gouden duo voor het reinigen en verzorgen van je sneakerzool. De Carbon Midsole Cleaner en de Carbon Midsole Sealer. Met de Midsole Cleaner maak je de zijkanten weer spik en span, vervolgens zorgt de Midsole Sealer voor een vuil- en waterafstotend laagje op de zool. Ook houdt de Sealer UV-straling tegen, waardoor je voorkomt dat de zool verkleurt na verloop van tijd. De Carbon Midsole Sealer is binnenkort verkrijgbaar bij Shoeshiners Online.


Carbon Range

Chunky sneakers zijn vaak gemaakt van verschillende en kleurrijke materialen. Om die materialen en kleuren mooi te houden is de juiste verzorging erg belangrijk. Ook daar heeft Carbon Lab iets op bedacht. Sneaker care is een verzorgende spray die je op alle materialen kunt gebruiken. Als je daarna de Carbon Protect gebruikt, kun je de hele wereld aan op je trendy chunky sneakers!

×